شیشه سکوریت
شیشه سکوریت درحقیقت همان شیشه های معمولی هستند که طی یکسری فرایندهای حرارتی و شوکهای برودتی مقاوم سازی میشوند. نخست باید بدانیم که روی شیشه سکوریت هیچگونه عملیاتی از قبیل برش دادن جهت کوچک نمودن و یا سوراخکاری و جاسازی نمیتوان انجام داد و باید همه این مراحل قبل از انجام فرایند سکوریت با دقت صورت گرفته تا بعد از سکوریت شدن شیشه متحمل زیان نشویم.
انواع خدمات شیشه های سکوریت توسط مفید سازان قابل انجام می باشد.
شیشه سکوریت
در مرحله نخست باید نوع شیشه را به تناسب درخواست مشتری از قبیل شیشه فلوت ساده، شیشه سوپر کلییر و یا شیشه کریستال و از نظر ضخامت شیشه های مورد استفاده انتخاب کنیم و با اندازه گیری دقیق محل نصب انها را برش دهیم.
سپس بر اساس نیازهای محل نصب سوراخکاری و یا جاسازی روی شیشه را اعمال کنیم. در مرحله بعد لبه های شیشه را توسط ابزارهای رایج مانند لبه شیشه دیاموند، لبه لول مات، لبه لول براق، لبه دوپله و یا سه پله و با تراش پهن دورگیری و تجهیز نماییم تا هم از لحاظ تیزی لبه های شیشه و هم از نظر زیباسازی به روش اصولی تولید کرده باشیم.
شیشه های اماده شده را در دستگاههای مجهز سکوریت قرار داده و با دمایی در حدود ۶۹۰ الی ۷۱۰ درجه گرما میدهیم ، اصولا این کوره ها با دو تکنولوژی کار میکنند.
گروه اول که دما را بوسیله کوره های المنتال که گرما توسط المنت به شیشه ساتع میشود و گروه دوم کوره های کانوکشن هستند که هوای گرم بوسیله دمیدن منتقل میشود که باعث میشود گرما بهتر به شیشه ها انتقال یابد و البته کوره های کانوکشن عملکرد بهتری نسبت به کوره های المنتال دارند و گرانتر هم هستند.
سپس شیشه گرم شده بوسیله دمیدن هوای سرد به هر دو سطح شیشه سریعا خنک میگردد که این عمل باعث زودتر خنک شدن لایه های بیرونی میگردد و اینکار موجبات استحکام شیشه را فراهم میسازد.
با این فرایند شیشه سکوریت حداقل ده برابر شیشه های معمولی مقاوم میشوند و در صورت شکستن به قطعات خرد مثلثی شکلی که لبه های برنده ندارند تبدیل شده که خطر اسیب را بسیار کاهش میدهد.
کاربرد شیشه سکوریت
شیشه های سکوریت در زندگی روزمره بسیار پرکاربرد و ضروری هستند و در لوازم خانگی بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. بطور مثال انواع شیشه های یخچال، شیشه بخاری، شیشه اجاق گاز، شیشه فر، شیشه هود، شیشه های تزیینی و لوازم خانگی برقی مورد مصرف قرار میگیرند.
در صنعت ساختمان هم معمولا برای نمای ساختمان و دربهای ساختمان و شیشه هایی که در معرض باد و یا ضربه قرار دارند استفاده شده و در دکوراسیون هم از نیازهای اساسی میباشد که در درهای ورودی سازمانها، مراکز تجاری ، مغازه ها، و کلا در فضاهایی که تراکم جمعیت بیشتر است کارساز است.
علاوه بر ان از شیشه سکوریت در منازل و مراکز فرهنگی، تفریحی مانند استخرها فراوان کاربرد دارند ، ضمنا شیشه سکوریت جهت تولید شیشه لمینیت که برای مصارف حفاظتی و ایمنی هستند کاربرد دارد که پایه اصلی تولید شیشه لمینیت است.
شیشه لمینیت نوعی شیشه فراوری شده است که دو یا چند لایه شیشه توسط لایه نازک پلیمری با مکانیزم دما، فشار پرس و تخلیه هوای مابین شیشه ها به هم میچسبند که بسیار محکم و غیر قابل نفوذ میباشد.
این شیشه در هنگام شکستن حالت ایستایی و انسجام خود را حفظ کرده و موجب اسیب نمیشود. شیشه لمینت منوط به نوع سفارش از دو یا چند لایه شیشه سکوریت تولید میشود که توسط حرارت، پرس و ساکشن هوای مابین شیشه ها و با یک لایه از مواد پلیمری به هم میچسبند.
تمام خدمات مربوط به شیشه لمینیت توسط مفید سازان قابل انجام می باشد.
شیشه لمینیت چیست؟
شیشه های لمینت نوعی فرایند در شیشه های ایمن شده هستند که از دو یا چند لایه شیشه به هم چسبیده تهیه شده که در صورت شکست شیشه ها تکه های خرد شده به طلقی که بین شیشه ها تعبیه شده است چسبیده و از ریزش و پخش شدن شیشه های خرد شده جلوگیری میکند و شیشه بعد از شکستن حالت ایستایی خود را حفظ کرده و پخش نمیشوند.
شیشه های ایمنی لمینت از تشکیل دو یا چند لایه شیشه سکوریت شده به روی هم که در بین آنها از یک لایه طلق بسیار نازک استفاده میکنند تعریف میشود. چسبیدن شیشه ها روی هم معمولا توسط فیلم و یا طلقهای بسیار نازک با ضخامتهای ۳۲ ، ۷۶ و ۱۵۲ میکرون که با توجه به محل و نوع استفاده از شیشه ها اجرا میشوند.
هرچه شیشه ضخامت کمتر و برای کارهای سبکتری تولید شود فیلم بین شیشه ها هم با ضخامت میکرون کمتری استفاده میشود و هرچه شیشه ها ضخیمتر و کاربری مصارف مقاومتر باشد با طلقهای ضخیم تر تجهیز میگردند.
غالبا این فیلمها از مواد شیمیایی و پلیمری (پلی وینیل بوتیرال) تولید و برای لمینت استفاده میشوند و در گاهی موارد بوسیله رزین های خاص مایع بین شیشه ها استفاده میکنند که در بعضی از کارگاه های سنتی هنوز متداول و رایج است.
سیستم اجرا با فیلمهای طلقی غالبا بهتر و مفیدتر از شیشه های لمینت شده با رزین هستند، در لمینت با فیلم خارج کردن هوای فیمابین شیشه ها توسط دستگاه انجام میشود و در مقابل نور خورشید تغییر رنگ نداده چرا که در روش لمینت با رزین بعد از مدتی شیشه ها به رنگ زرد متمایل میشود و تغییر رنگ میدهد.
در بسیاری از فیلمهای لمینت از عبور یووی نور خورشید جلوگیری میشود و در حقیقت در بسیاری از طلق های مورد استفاده در میان شیشه ها فیلمها انتی یووی بوده و اشعه یووی را تا حد بالاتر از ۹۰% بی اثر کرده و میتوان از طلقهای رنگی در بین شیشه ها بمنظور رنگی نمودن شیشه ها بر حسب سفارش و سلیقه مشتری جهت رنگی نمودن تولیدات شیشه های لمینت بهره گرفت.
مکانیزم سیستم شیشه های لمینت در سال ۱۸۷۸ و توسط دانشمند فرانسوی بنام ادوارد ابداع و کشف شد و یکی از اولین مصارف انها در اتومبیل بود که از سال ۱۹۳۰ کارخانجات اتومبیل سازی ملزم به استفاده از شیشه های لمینیت در قسمت جلوی اتومبیل شدند و در بسیاری از اتومبیلهای سفارشی میتوان در شیشه های دیگر اتومبیل هم استفاده نمود ؛
البته مقاومت شیشه های لمینت بحدی بالاست که از سه لایه شیشه ضخیم و دولایه فیلم با ۳۰۰ میکرون ضخامت میتوان شیشه ضدگلوله تولید نمود که درمقابل ضربه و حتی گلوله مقاومت میکنند.
از دیگر مصارف پرنیاز شیشه لمینت میتوان نمای ساختمانها و برجها و بسیاری از موسسات و سازمانها را ذکر کرد که لزوما باید از شیشه های لمینیت در کار خود استفاده کنند تا در صورت شکستن به کسی اسیب نرسد .
خیلی از صنایع دیگر مانند صنایع هواپیما سازی ، صنعت اسانسور ، صنایع لوازم خانگی و بسیاری دیگر را نام برد و همچنان است که تکنولوژی شیشه های لمینت هر روز پیشرفت میکند که از جدیدترین این صنعت میتوان به تکنولوژی شیشه هوشمند اشاره کرد که اخیرا وارد بازار تجارت شده و میتوان توسط کنترل از راه دور شفاف و یا مات بودن شیشه ها را تنظیم وتغییر داد.
قیمت شیشه لمینت چگونه محاسبه میشود؟
اصولا بر حسب نوع سفارش قیمت و هزینه شیشه های لمینت به چند فاکتوراصلی ضخامت و جنس شیشه ، چند لایه بودن ، رنگ لمینت و مکان استفاده از شیشه محاسبه میشود ،
در مورد نحوه قیمت شیشه لمینت ابتدا باید هزینه شیشه هایی را که مشتری درخواست میکند را بر اساس متر مربع در ضخامت شیشه و نوع شیشه محاسبه کنیم و بعد از ان هزینه لمینت و اتصال شیشه ها بهم را به هزینه شیشه ها اضافه نموده و قیمت کلی را اعلام کنیم ،
فرض بفرمایید برای شیشه های لمینت پارتیشن میخواهیم هزینه ای را تخمین بزنیم ابتدا باید نوع شیشه ای را که میخواهیم لمینت کنیم را مشخص کنیم که شیشه فلوت ساده یا شیشه سوپرکلییر و یا شیشه کریستال خارجی میخواهیم استفاده کنیم و چون برای پارتیشن دولایه شیشه ۶میل و یا ۱۰ میل کفایت میکند پس باید متراژ را دو برابر سایز محل نصب محاسبه کنیم و بعد هزینه اجرای لمینت را به ان اضافه کنیم ،
مثلا شیشه هایی که برای سقف و یا راه پله ها استفاده میشوند قیمت ۳ لایه شیشه ۱۰ میل در مترمربع را بعلاوه هزینه اعمال ۲ بار عملیات لمینت جمع بسته و هزینه کلی بدست میاید چون وزن و فشار بیشتری روی شیشه هست و سایز شیشه سقفی ممکن است بزرگ باشد پس باید جهت اطمینان خاطر سه لایه شیشه به هم لمینت گردد.
سفارش شیشه لمینیت چگونه است؟
ابعاد شیشه متغیر بوده و با توجه به سفارش مشتری و اندازه های مکان مورد نظر قابل تولید میباشد که غالبا در صنعت شیشه ابعاد بزرگتر از استاندارد گرانتر از شیشه های معمولی و اندازه های استاندارد محاسبه میشوند ؛
در مورد سفارش شیشه های لمینیت عوامل جانبی بسیاری هستند که باید مد نظر قرار بگیرند که از اصلی ترین موارد میتوان به دقت در اندازه گیری اشاره کرد که بسیار مهم است چون شیشه های لمینیت قبل از لمینیت شدن سکوریت میشوند و سپس لمینت میگردند ، پس امکان هیچ گونه تغییری در شیشه ها بعد از لمینیت شدن وجود ندارد در حقیقت کوچکترین اشتباه در اندازه گیری منجر به غیر قابل استفاده شدن شیشه میشود .
دیگر ویژگی شیشه لمینت وزن انها میباشد که حتما باید در معادلات نصب به ان توجه نمود و سازه هایی را که برای نصب اماده میکنیم حتما مقاوم سازی شوند تا بتواند وزن شیشه ها را تحمل کنند ،
از دیگر موارد میتوان جابجایی و حمل شیشه لمینت از کارخانه تا محل مورد نظررا متذکر شد تا بعلت سنگینی وزن شیشه و بزرگ بودن اندازه در هنگام حمل مانع و یا معاندی در راه نباشد و بتوان از طریق بالابر و یا اسانسور و یا راه پله شیشه را به مکان مورد نظر انتقال داد.
امیدواریم از این مقاله اطلاعات لازم را بدست اورده باشید و در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.